La carrera de obstáculos Maorí Race aspira a récord de participación el 27 de octubre en Santa Coloma de Gramenet

  • La carrera saldrá desde el Parque de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet a partir de las 10h de la mañana
  • Las inscripciones se pueden conseguir en el web oficial www.maorirace.com
Fotografia de la roda de premsa de presentació

Aquest dilluns s’ha presentat la 4a edició de la cursa d’obstacles Maori Race, que tindrà lloc el diumenge 27 d’octubre (10 h) al parc de Can Zam, organitzada per l’Associació Maori Challenge amb la col·laboració de l’Ajuntament. L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Parlon, el regidor d’Esports, Daniel Salgado, el director de la carrera, Raúl Santos, i la directora de Duet Can Zam, Marta Moreno.

La cita esportiva, consolidada al circuit de les OCR i del running compta amb més de 1.700 inscrits i, seguint la línia ascendent dels últims dies, espera assolir la xifra de 2.000 participants. Novament, la Maori convertirà Santa Coloma de Gramenet en una festa de l’esport i valors com l’esforç, la superació i el treball en equip.

El circuit de 7K transcorrerà per zones de terra, aigua, gespa i asfalt, pel Parc Fluvial del Besòs i les zones adjacents, com el Parc de Can Zam o el Duet Sports Can Zam. Al llarg del circuit, els participants hauran de superar diversos obstacles com murs, monkey bars, escalada en corda, ponts desequilibrats o càrregues de pes. Els corredors i corredores podran gaudir d’una cursa festiva i innovadora, alhora que exigent. Els més de 25 obstacles  posaran a prova la capacitat de resistència física dels participants i els seus propis límits. També els més petits en seran protagonistes, ja que podran prendre part a la Maori Kids, una cursa amb un fort component lúdic adaptada per a nens de 4 a 10 anys.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, ha destacat que “la Maori Race ha creat un espai propi dins del calendari del món runner els darrers anys, i atrau a Santa Coloma centenars de participants de tota Catalunya, entre el 30 i el 40% són dones, una xifra molt elevada per aquest tipus de cursa”, ha explicat l’alcaldessa.

L’any passat hi van participar 2.015 persones (737 dones, 1.156 homes i 122 nenes i nens). Enguany es preveu un lleuger increment del 9%, amb 2.200 inscripcions en total, i una participació femenina més elevada. El director de la Maori ha destacat que el seu objectiu és “mantenir uns nivells similars de participació per poder continuar oferint l’alta qualitat del circuit, i millorar i innovar amb els obstacles, l’essència d’aquest esdeveniment esportiu”. Fomentar la participació en equip i equiparar el percentatge de gènere 50%-50% són altres de les finalitats.

També es preveu un increment del nombre de colomencs i colomenques que hi participaran. Enguany representaran el 40% del total d’inscripcions, segons les previsions. En la categoria d’elit competirà Ona Sociats, membre del Club colomenc d’atletisme Ironwill Barcelona. Aquestes xifres, paral·lelament, també posen de relleu la important quantitat de visitants que l’esdeveniment aporta a la ciutat, ja que més de la meitat de corredors i corredores són de fora de fora del municipi colomenc.

Raúl Santos ha repassat les fites aconseguides en tres anys d’història i ha volgut agrair a l’Ajuntament la seva col·laboració. En nom dels col·laboradors hi ha participat la directora de complex Duet Can Zam, Marta Moreno.

La cursa disposarà de serveis de guarda-roba i dutxa, així com avituallaments sòlids i líquids i obsequis per a tots els participants. A més, hi haurà diferents sorpreses, com escalfaments previs, el photocall oficial de la cursa i una festa a l’acabar la cursa amb foodtrucks que oferiran menjar i begudes, tot plegat animat per DJs. Per arribar-hi, la organització recomana utilitzar el transport públic (Metro i autobús) fins a Can Zam. Les inscripcions es poden aconseguir al web oficial www.maorirace.com.

Els participants podran recollir la calcomania-dorsal personalitzada, la samarreta oficial i la bossa del corredor el dissabte de 10h a 20h al Duet Can Zam. 

Estrènyer lligams amb Santa Coloma

L’espectacularitat d’aquest tipus de proves comporta l’assistència de públic que tindrà. És per això que una altra de les apostes de la Maori Race d’aquesta edició és estrènyer lligams amb la ciutat que l’acull, pel que s’ampliarà el programa d’activitats paral·leles durant tot el matí al recinte de Can Zam, de les quals en podran gaudir els mateixos participants, i també tothom que els acompanyi, així com la ciutadania de Santa Coloma. El servei de barra i els food trucks, que ofereixen opcions adaptades a diferents necessitats (vegetarianes, veganes i per a persones celíaques), seran dos dels plats forts d’un programa on també hi haurà animació i activitats, organitzades pel Duet Sports Can Zam.

Projecte Pol

La Maori Race també inclou per primer cop una vessant social, amb la col·laboració amb el “Proyecto Pol”, una iniciativa de Toni Molinos, pare de Pol, que vol donar visibilitat a una malaltia degenerativa considerada minoritària: la hiperglicinèmia no cetòsica (encefalopatía hipergliciémica). Un nombrós grup de persones que formen part del “Proyecto Pol” participarà en la Maori Race amb el Pol, que pateix aquesta malaltia, per tal d’aconseguir superar-la tots junts i donar visibilitat a la causa i suport a la investigació. Aquesta iniciativa neix amb la finalitat d’assessorar a les famílies, donar a conèixer la malaltia, i recollir fons per a la investigació, que es realitza amb col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *